ЕНЕРГИЯТА – най-ценният ресурс

Къде губим енергия и как можем да се зареждаме с нея

Енергия

Според Дао хората съдържат два типа ци (жизнена енергия):

  1. Пренатална (предрожденна) – наследена е от родителите и е видима по формата на вродената жизненост.
  2. Постнатална (следрожденна) – жизнена сила, развивана от индивида по време на неговия живот.

Енергията в същността си е неутрална и се управлява от информацията. В зависимост от това каква информация излъчваме (позитивна или негативна), енергията, която пропускаме през нас ще бъде с позитивен или негативен знак. Или с други думи, ако мислите и емоциите ни са позитивни, енергията ни също ще е позитивна и обратното.

Защо ни е необходима енергия?

На първо място имаме нужда от жизнена енергия, за да сме здрави. Според китайската медицина, за да бъдем здрави, е необходимо да имаме 100% енергия, която да е правилно разпределена по меридианите. Всеки от органите ни се храни със специфичен вид енергия. Ако енергията е в недостиг, тогава и съответният орган или система страдат и може да възникне болест.

Енергия ни е необходима и за да поддържаме добри взаимоотношения с нашите близки, приятели, колеги, партньор. При всяко общуване с другите става обмен на енергия и информация. Най-добрият вариант е, когато има равностойна обмяна на енергия – тогава в общуването даваме, но и получаваме енергия. В случаите, когато само даваме енергия, е налице енергиен паразитизъм, т.е. събеседникът ни е в енергиен недостиг и несъзнателно взема енергия от полето ни. Най-опасни за проявите на енергиен вампиризъм, при който имаме вече съзнателна и целенасочена кражба на енергия.

За да привлечем парите, които искаме, също ни е необходима енергия. Ако искаме нова къща, кола или каквото и да е от материалния свят, трябва да разполагаме с достатъчно енергия, която да превърнем в това, което желаем и да го привлечем да влезе в живота ни.

По същия начин стоят нещата и ако искаме да правим постижения, да постигаме цели. Само визуализирането на това, което искаме да постигнем, е крайно недостатъчно. Необходимо е да предприемем конкретни действия, но и огромно количество енергия, за да се реализира и материализира нашата цел. Много от днешните школи или течения за личностно израстване акцентират само върху едно от необходимите условия за успеха – само визуализация или позитивни утвърждения, като “забравят” най-важния ресурс – жизнената енергия.

Но къде е тази енергия? Как и откъде можем да се зареждаме с нея?

Обикновено се зареждаме от околното пространство, ако в него има йонна плазма; от храната; когато сме сред природата; спортуваме; когато изпитваме позитивни емоции или се занимаваме с любими дейности. Но повечето от тези източници зареждат физическото и етерно-ефирното ни тяло (повече за енергийните тела можете да прочетете тук). Ние имаме още няколко енергийни тела, като всяко от тях се храни със специфична енергия, която вибрира на различна честота. Например, емоционалното ни тяло се храни с позитивни емоции и преживявания. Храна за душата ни са молитвите и позитивните утвърждения. За да сме в хармония, е необходимо да зареждаме балансирано всичките си тела.

Както споменах в началото на статията, ние се раждаме с определено количество енергия, наследена от родителите. След това съвременното западно общество предимно изразходва енергия, вместо да развива своята енергетика.

Къде изразходваме енергия?

Изразходваме я за нашата жизнена дейност, при мисловни процеси, при възприемането и обработването на информация, в работата, семейството, когато преживяваме негативни събития и ситуации, използваме електронни уреди, телефони, компютри и др. Но най-много енергия губим, когато общуваме с другите хора, както обясних малко по-горе и когато има неправилен енергиен обмен.

За съжаление наличието на йонна плазма намалява, а в големите градове е почти изчезнала, вследствие на технологичното развитие на човечеството и неекологична дейност. В днешното динамично и забързано ежедневие съвременният човек няма възможност всеки ден да релаксира сред природата и да контактува с нея, да се качва високо в планината, за да се зареди с чиста енергия.

За щастие има разработена технология, с помощта на която получаваме достъп до чиста позитивна енергия и можем да се зареждаме с нея, когато пожелаем. Повече за тази технология може да прочетете тук.

Най-голямата война, която се води на Земята, е за енергия. Има създадени цели енерго-информационни структури (агрегори), които източват енергията на хората по много незабележим начин. Достатъчно е само да пуснете новините по телевизията и да започнете да преживявате негативните събития. След това е малко вероятно да се чувствате ведри и оптимистично настроени. Какво се е случило? Отдали сте част от енергията си на тези структури, които се хранят с нея.

Необходимо е всеки да поеме отговорност и да започне сам да се зарежда и да развива своята енергетика. Ако Вие сте от тези пробудени хора и искате да сте здрави и успешни, можете да се свържете с мен за повече информация за ноосферните регулатори за зареждане с енергия и защита.