Какви са причините за наднормено тегло

Наднормено тегло
Снимка: http://www.ontheregimen.com

Чудели ли сте се защо диетите не дават резултат или са малко ефективни, когато искаме да намалим теглото си? Много жени полагат големи усилия, следват стриктно диети, хранителни режими и различни ограничения, за да влязат в желаните килограми. Понякога това дава ефект, но временен. A в други случаи е загуба на много време и енергия, без очакваният резултат да е налице.

Каква е причината за това?

Неуспехът на диетите, както и на други външни средства, се крие в това, че не се работи с истинската причина за наднорменото тегло, а тя е винаги вътрешна. Намира се в подсъзнанието на човека и затова е трудно да се открие от самия него, тъй като е скрита на по-дълбоко ниво. В момента, в който човек осъзнае причините, първата стъпка към промяната вече е направена.

Какви са подсъзнателните причини за напълняването?

На първо място това е сигнал, че човек не обича и не приема себе си. Ако често се критикувате, обвинявате, ядосвате на себе си, значи изпитвате неудовлетворение от себе си, дори и омраза. Необходимо е да се научите да се приемате такива, каквито сте. Обикнете тялото си, излъчете любов към себе си и наблюдавайте какви са резултатите.

Необходимо е също така да промените себепредставата си, като това ще повиши и Вашата себеоценка. Ако имате ограничаващи убеждения, че не сте достатъчно добри, не заслужавате или не Ви бива в нещо, е добре веднага да ги замените с позитивни и да промените отношението към себе си. От това как възприемате себе си зависи и как другите ще Ви възприемат, а също и с какви очи ще гледате на света и как ще реагирате на предизвикателствата, пред които се изправяте.

Това е свързано и със следващата причина за наднормено тегло, а именно страхът и нуждата от защита. Когато се чувстваме незащитени, ние образуваме мастни депа, които имат за цел да ни предпазят от критика, обиди, емоционални наранявания, упреци и т.н., които ние отправяме към себе си или биха дошли от други хора. Страхът и недоверието в живота ни карат да реагираме по този начин.

Тревогите, недоволството, обидите и гневът също могат да бъдат причина за натрупване на килограми. Изследвания показват, че пълните хора по-лесно се засягат и са по-чувствителни. Овладяването на тези негативни емоции би нормализирало теглото.

Когато човек обича себе си, тялото му е с най-добрите за него тегло и форма. Ако му липсва любов, той прибягва към прекомерно ядене, за да си набави тази или друга липса. За съжаление храната не може да замести истинската нужда. Същинският проблем остава нерешен. Въпреки това, човек продължава да приема храна в големи количества, като това освен че увеличава теглото, може да се превърне и в зависимост. С помощта на храната човек се опитва да запълни някаква емоционална празнота. Но тъй като по този начин не се задоволява реалната нужда, организмът продължава да иска все повече и повече храна.

Лакомията също води до увеличаване на теглото. Нека не забравяме, че чревоугодието е един от седемте смъртни гряха. Ако човек иска да е здрав, трябва да спазва Божествения морал. Хората, които страдат от лакомия, искат да получат удовлетворение и радост от живота. Само че стратегията им не е добра и трябва да бъде заменена с позитивни начини, които ще ги накарат да се почувстват радостни и доволни.

Разбира се, за да поддържа добро тегло, човек трябва да се храни със здравословни и подходящи за него храни. Всеки организъм се нуждае и има поносимост към определени храни, които са полезни за него. Кои са те може да се диагностицира с различни съвременни методи.

Но колкото и да е полезна храната, която човек приема, ако той е в негативно емоционално състояние, докато яде – ядосан е, тъжен, недоволен и т.н., тя се превръща в отрова и може да навреди на организма. Затова е дори по-важно с какво чувство се храним. Ако ядем с удоволствие, благодарност, наслада, а не с вина, бихме подобрили не само фигурата, но и здравето си.

За да има човек добър метаболизъм и за да може организмът да изхвърля токсините, е необходимо да се поддържа високо енергийно ниво. Това може да бъде постигнато с помощта на технология за енерго-информационна защита, която ще зареди биополето Ви с енергия. Повече за технологията можете да прочетете тук.  

Коригирайте теглото си, като започнете с промяна на Вашите подсъзнателни убеждения. За да разберете кои точно вътрешни причини са довели до напълняване, можете да се обадите на телефон 0889 661 602 и да запишете своя час за консултация. След като установим кои са тези убеждения, ще работим за тяхното трансформиране.

Заедно с вътрешната работа за нормализиране на теглото, е необходимо да се работи и на външен план – да се направи прочистване на организма; да се промени диетата с подходящи храни; да се включат редовни физически упражнения, йога, пилатес и др., за да се поддържа физическото тяло силно и стегнато; да се правят практики за зареждане с енергия.

Не се колебайте да се свържете с мен, ако имате нужда от съдействие в процеса на възстановяване на желаното тегло!