Как да променим настроението си

Настроение
Снимка: http://www.guoguiyan.com

Всеки е изпадал в лошо настроение и знае как това се отразява на редица неща в ежедневието. То оказва влияние върху взаимоотношенията ни с другите и комуникацията ни с тях, върху вземането на решения, здравето ни, енергийното ни състояние, мотивация и т.н.

Кога сме в лошо настроение?

Понякога нещо външно на пръв поглед провокира лошото ни настроение – това може да се хора, обстоятелства или конкретна случка. Но нека не забравяме, че изборът как ще реагираме на външните събития е изцяло наш. Още повече че ние сами създаваме ситуациите в живота си чрез нашите мисли и емоции на принципа на подобието. Затова е добре, когато се сблъскаме с трудности в живота, да ги възприемаме като предизвикателства, да подхождаме с любопитство към тях, а не да реагираме със страх, гняв или други негативни емоции.

Лошото настроение е сигнал, че се намираме в енергиен недостиг. Тогава сме снижили вибрациите си и негативните емоции ни връхлитат, защото сме на тяхната честота. Когато сме в добро настроение и изпитваме позитивни емоции, ние пропускаме и провеждаме повече енергия през себе си. Тогава се чувстваме енергични, радостни, вдъхновени. Изводът е, че емоционалното и енергийното състояние са взаимосвързани и е необходимо да се научим да ги управляваме.

Когато сме недоспали, също е възможно да загубим доброто си настроение. Това отново е свързано с енергиен недостиг. От важно значение е и качеството на съня – дали се събуждаме често, дали сънуваме кошмари, в какви измерения пътешества астралното ни тяло по време на сън. Всичко изброено зависи от това в какво състояние се намираме непосредствено преди да заспим – какви са мислите ни и какви емоции изпитваме. Ако мислим за проблеми или сме обидени, гневни, разтревожени, ние ще изпитваме тези емоции през цялата нощ. На сутринта ще се чувстваме изтощени, ще усещаме умора и тогава лошото настроение ще ни връхлети отново.

Как може да променим лошото настроение в добро?

Ако сме в лошо настроение, е необходимо първо да го разпознаем и приемем без да се критикуваме или обвиняваме, че сме го допуснали. Добре е да заемем позицията на наблюдател. Много хора не осъзнават в какво състояние се намират. Те са свикнали с лошото настроение и са автоматизирали негативните си реакции.

Следващата стъпка е да откриете за какво мислите, докато сте в лошо настроение, какви образи създавате в главата си и какво си казвате, ако има вътрешен диалог. След като установите всичко това, идва моментът, в който да си кажете СТОП! СПРИ! Всички тези вътрешни картини и звуци създават лошите Ви чувства. Затова, след като ги “уловите”, ги заменете с позитивни. С мисли, образи и думи, които ще Ви накарат да се чувствате добре и да постигнете желаното емоционално състояние. За да си помогнете, можете да си спомните някой път, когато сте се чувствали наистина много добре.

Ако това Ви затруднява и не можете да се справите с лошото настроение, което често Ви спохожда, се свържете с мен на телефон 0889 661 602 или ми пишете. НЛП (невро-лингвистично програмиране) предлага ефективни начини за бърза смяна на състоянията. За секунди ще се научите да трансформирате емоциите си и да преминавате в продуктивно състояние, независимо къде се намирате и какво правите. Това ще Ви даде повече свобода, увереност и щастие!