НЛП терапия при зависимости

Зависимости
Източник: http://www.gauraw.com

Зависимостта винаги предполага някакво ограничение и несвобода. Като това ограничение първо възниква на ментално ниво, в нашите мисли, а после го затвърждаваме с действията си и го превръщаме в навик. След време този навик може да стане толкова силен, че да започне да ни управлява, а ние безпомощно да се подчиняваме. Тогава вече е налице зависимост.

При пристрастяването има създадена физическа или психическа зависимост към вещество (химическа зависимост) или поведение. В действителност причините да се развие зависимост не са в самото вещество (алкохол, цигари, наркотик или храна). Те се крият дълбоко в подсъзнанието на човека. В основата на злоупотребата с вредни за организма вещества са негативните мисли и емоции.

Например, алкохоликът намира успокоение и утеха чрез алкохола. Чрез него той бяга от своите проблеми и действителността, която не приема и не харесва. Алкохолът възвръща спокойствието, но само за кратко. Това е илюзорно щастие, за което човекът заплаща със своята енергия и здраве.

Често пъти хората използват алкохола, за да променят емоционалното си състояние – стават по-весели, отпускат се и комуникират по-освободено, без притеснения, забавляват се и “забравят” за проблемите си. Но дали това е единственият начин за достигане на тези позитивни състояния? Човек решава ли проблемите, като бяга от тях? Има ли по-разумни и безопасни пътища? Разбира се, че има. НЛП (нервно-лингвистично програмиране) е един от ключовете към тях. Използвайки ума и подсъзнанието си, човек получава достъп до неограничени ресури, потенциали и състояния, които чакат да бъдат извадени от дълбините на неговата спяща мъдрост.

Причините за алкохолизма далеч не се изчерпват с изброените и следва да бъдат търсени при всеки индивидуално, тъй като са различни. Важно е да се открие каква е позитивната функция, която алкохолът изпълнява и след това да се създадат нови стратегии за реализирането й. Потърпевшият трябва да поеме отговорност за своите мисли и поведение и да изгради нови позитивни навици, които ще заместят необходимостта от алкохола.

Какво кара хората да пушат?

Това са асоциациите, които пушенето предизвиква у тях. Юношите го свързват с чувство за независимост и приобщаване към света на възрастните. Други възможни асоциации са влизане в определена компания или социална група; демонстриране на изтънченост, социален статут или високо материално положение; начин за почивка и отпускане; бягство от нещо и др. Много от асоциациите са внушени от медиите, рекламите и филмите. Често младежите стават жертва на масовата хипноза, бързайки да пораснат и да докажат своята независимост от авторитети и родители.

За какво сигнализира пристрастеността към храните?

Често в стресови и напрегнати ситуации неволно посягаме към различни лакомства. Друг път се чувстваме самотни или пренебрегнати или ни е скучно – тогава отново храната се явява наш спасител. Може би ще се почувстваме по-добре за 5-10 минути, след което негативните емоции отново ще ни връхлетят. Прекомерното ядене сигнализира за липса на нещо в живота ни, което искаме да си набавим и да го заместим чрез храната. Това може да е липса на любов, внимание, спокойствие, защита, удовлетворение от себе си и от живота и т.н. Храната не задоволява истинската нужда, а само временно ни кара да почувстваме “сладостта” на живота, като истинският проблем си остава нерешен.

В много случаи пристрастеността към сладко или други храни възниква още в детска възраст. Например, когато родителите възнаграждават детето с шоколад, то свързва всичко хубаво с вкуса на шоколада. След години човек яде шоколад, за да се чувства добре и това постепенно става навик, дори може да се превърне и в зависимост.

При всички видове зависимости – алкохол, цигари, наркотици, преяждане, хазартни игри и др., човекът е включен към негативен агрегор*. Целта на всеки негативен агрегор е да смуче психическа енергия от включените към него хора.

Да вземем за пример алкохолизмът. Пиейки, човек получава енергия, но на кредит – първоначално той се чувства добре, весел е, спокоен. Но какво се случва на следващия ден? Човекът е принуден да връща кредита, и то с лихвите. Тогава му е зле, има махмурлук, чувства се изцеден, боли го глава и т.н. Той връща повече енергия, отколкото агрегорът му е отпуснал. Ако човек продължи да пие отново, пак ще получи енергия на кредит, но лихвата ще бъде още по-голяма. И така той се оказва в примката на порочен кръг, от който трудно се излиза, тъй като губейки енергия, той става все по-слаб и безволев. Агрегорът му поставя условие – или пак да пие, или ще продължи да се чувства зле.

Друга причина за зависимости от невидимия свят, е обсебването. За обсебване говорим, когато покойник прониква в аурата на човека и се прикачва към нея чрез енерго-информационни канали. Развъплътената душа започва да налага своята воля на обсебения човек, като последният променя своето поведение. Например, ако покойникът е пушел преживе, той ще кара своята жертва да пуши.

Негативните навици и пристрастявания привличат също така и негативни същности от астралния свят. Те се прикрепват към биополето на човека и започват да смучат енергия от него. Тези същности карат жертвата си отново и отново да пуши, пие и т.н., за да могат да си набавят специфичната енергията, с която се хранят.

Свобода зависимости

За съжаление повечето съвременни методи за справяне със зависимости имат временен ефект, като само ги потискат и могат да ги вкарат на по-дълбоко подсъзнателно ниво, но не и да ги излекуват. На първо място е необходимо да се открият истинските вътрешни или външни причини за зависимостите и след това да се предприемат съответните нови стратегии на мислене и поведение.

НЛП (нервно-лингвистично програмиране) има успех при откриване на вътрешните причини за зависимостите и тяхната трансформация чрез изграждане на нови позитивни стратегии. НЛП разполага с техники и методи за промяна на подсъзнателните програми и изграждане на нови положителни навици. Разбира се, тук е много важно съдействието от страна на човека, който иска да се избави от зависимостта.  

Външните причинители като обсебване от покойник или негативни същности не могат да бъдат отстранени само с методите на НЛП. Тук на помощ идва технология за защита на биополето от външни въздействия. Има разработен специален модел, който освен че отстранява прикачени същности или покойници, се справя и със зависимости.  

За повече информация, се обадете на телефон 0889 661 602 или си запишете час за консултация чрез формата за контакт.

 

*Агрегор – енерго-информационна структура, която възниква от енергията на хората, които мислят в една насока и следователно параметрите на мисловната им енергия за идентични.