Прочистване от паразити със сребърна вода

Сребърна вода
Снимка: http://www.silvercoins.com

Един от начините да прочистим организма си от паразити е с помощта на сребърна вода. Лечебните й свойства са били известни още от древността. Според старинните индийски книги древните индийци са дезинфекцирали водата, като са потапяли в нея нагорещено сребро или са държали дълго време сребърни съдове в нея. В края на 19 век изследователите откриват, че бактерицидният ефект на среброто е по-силен, отколкото при други метали.

Какво представлява сребърната вода?

Това е натурален продукт, който се състои от дестилирана вода и наночастици от чисто сребро. Сребърната вода унищожава бактерии, вируси, гъбички и др. паразити. Приема се както вътрешно, така и външно. Подходяща е и за малки деца.

При какви заболявания е приложима?

Сребърната вода помага при редица заболявания на дихателната система, кожата, очите, двигателния апарат, нервната система, храносмилателната система, пикочо-половата система, възпаление на уши, нос, гърло, абсцеси, стоматологични заболявания, натравяне с храна, простудни заболявания, грип и др. За отделните заболявания се препоръчва различна концентрация на сребърни йони, както и начин и продължителност на приложение.

Сигурно се чудите как сребърната вода убива паразитите?

Сребърните йони повлияват производството на енергия в бактериите и гъбичките, като прекъсват дихателната им верига. По този начин микробите се задушават и загиват за броени минути. Други въздействия върху паразитите са разрушаването на жизненоважни ензими за тях и нуклеиновите киселини, препятстване на копирането на наследствена информация, загуба на течност и изсъхване на паразитните клетки.

Сведенията показват, че за разлика от антибиотиците, към сребърната вода не се развива резистентност. Среброто няма токсични количества и не се натрупва в организма, тъй като се изхвърля чрез отделителната система. Затова е възможно да се приеме в голяма доза при възникнал проблем до неговото отстраняване, след което се прави почивка.

Какви други приложения има сребърната вода?

С нея могат да се лекуват животни, растения – обеззаразяване на семена и последващо обработване на цветя, зеленчуци, плодове. Успешно се използва в козметиката, в продукти за устна хигиена, за дезинфекциране на различни повърхности, за консервиране на храни и др.

Може ли да си направим в домашни условия качествена сребърна вода с висока концентрация?

Има различни разработки на устройства, които произвеждат сребърна вода. На този линк можете да видите уред с много добро качество за производство на колоидно сребро, който самата аз използвам. Уредът позволява да си направите вода с концентрация от 5 до 60 ppm (mg/l). За сравнение в аптеките може да бъде намерена сребърна вода с концентрация само до 30 мг/л.

На посочения линк има също така информация за начините на приложение на колоидното сребро и конкретните концентрации и дози за всяко заболяване.